Gudme
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: onsdag d. 4. oktober 2023

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: onsdag d. 4. oktober 2023

DR1

06:30  

Drømmehaver (1:4)
Drømmehaver (1:4) Drømmehaver tager os med til både fremtidige, nutidige og historiske haver. Vi besøger Claus Dalby, hvor forår betyder titusindvis af blomstrende tulipaner i haven. Fredensborg Slotshave er en storslået barokhave med både hidseplads, måneport og imponerende lindealleer. En familie viser deres grønnehave frem, som siden 1934 næsten ikke har ændret udseende, den er også tegnet af Arne Jacobsen og C. Th. Sørensen. I Holland besøger vi en moderne have, hvor graffiti på havemuren spiller sammen med de grønne planter. I Nordjylland er det sanserne, der har været medbestemmende for havens indretning. Hvordan man kan det, ser vi, når familien viser rundt med tanke for følesansen. Tilrettelæggelse: Pia Kjeldsen Sendt første gang 03.02.11

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Horisont
Horisont Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.

07:15  

Mød Statsministeren
Mød Statsministeren Statsministeren og regeringen har haft magten i knap et år. Hvordan går det og hvad er de vigtigste opgaver i den kommende sæson? I anledning af Folketingets åbning inviterer Kåre Quist Mette Frederiksen i studiet.

07:45  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:45  

Kontant: Ringet op og ruineret
Kontant: Ringet op og ruineret "Godaften - det er Rigspolitiet. Dine penge er i fare, men bare rolig, vi skal nok hjælpe". Lydfiler afslører, hvordan veltalende telefonsvindlere narrer ældre til at overføre hele livsopsparingen. Svindlerne går ofte efter kunder i Nordens største bank Nordea. Jacob Kragelund undersøger, hvorfor bankens sikkerhedssystem ikke stopper overførslerne til de kriminelle. www.dr.dk/kontant

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:16  

Hunden Ib - speeder motoren op
Hunden Ib - speeder motoren op

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet IV (6)
Ramasjang Mysteriet IV (6) Hvem kan dog finde på at stjæle bussemænd? Det er spørgsmålet i dagens udgave af Ramasjang Mysteriet. Der har nemlig været en skurk på spil i lufthavnen i Ramasjang. Flummers glas er blevet stjålet - så nu er det op til Kristian at fange skurken. Heldigvis får han hjælp af minidetektiven Ida Fiona.

05:55  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

06:10  

Sarah og And (26)
Sarah og And (26)

06:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:25  

Luk op Luk i - GLAD
Luk op Luk i - GLAD Hvorfor er Thomas så glad i dag? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være glad.

06:45  

Motor Mille på maskintur (1)
Motor Mille på maskintur (1) Motor Mille hedder ikke Motor Mille for ingenting. Hun elsker nemlig at køre store maskiner. Så da gadens børn spørger, om hun også kan køre en brandbil, og hun må svare 'nej', skynder hun sig ud for at lære det. Hvordan styrer man egentlig kranen? Og hvordan slukker man en ildebrand?

07:00  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:07  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon III
Simon III

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:20  

Bluey
Bluey

07:25  

Hey Duggee (21)
Hey Duggee (21)

07:35  

Onkel Rejes Heavyband (7)
Onkel Rejes Heavyband (7) Onkel Rejes Heavyband opdager, at en af deres største konkurrenter til Heavy-MGP, er børnebandet Kranieknuserne, der øver 25 timer om dagen og hverken sover eller børster tænder. Dagen tager dog en uventet drejning, da Mormor fortæller bandet, at de skal betale meget mere i husleje - et problem der ifølge Onkel Reje kan løses med et rask lille bankrøveri.

07:50  

Paddington
Paddington

08:00  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (23)
Vidundervovsen Vaffel (23)

08:25  

Det store Ramasjang Mysterie (1)
Det store Ramasjang Mysterie (1) Kristian er blevet kidnappet, og politiet har ingen spor. My er fast besluttet på at finde ham. Men hun vil ikke gøre det alene - mon hun kan få sin ven Frede til at hjælpe? Og hvem er det, der har taget Kristian til fange?

08:40  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:50  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:35  

Team Bachstad i Caribien (1:7)
Team Bachstad i Caribien (1:7) Norsk rejseserie fra 2019. (Team Bachstad i Karibia) Team Bachstad, alias de rejsende værter Øystein Bache og Rune Gokstad, er på farten igen. Denne gang går turen til de caribiske øer på sporet af dansk-norsk kolonihistorie. Eventyret starter i syd, på Grenada, øen, hvor muskatdyrkning og romproduktion har lange traditioner. Mens naboøen Carriacou byder på caribisk strandliv og udrangerede norske færger.

10:15  

Drømmehuset (2:5)
Drømmehuset (2:5) Norsk livsstilsserie. Anne Gunn Rosvold fra Bergen har længe haft et stort ønske om at bo i en husbåd - en moderne bolig, som hun kan tage med sig på tur!

11:15  

Antikkrejlerne XXV (2:25)
Antikkrejlerne XXV (2:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2
TVR

09:04  

Vilde vidunderlige dyr: Søstjerne på muslingejagt
Vilde vidunderlige dyr: Søstjerne på muslingejagt En sulten søstjerne angriber en kammusling. Søstjernen håber, at den kan åbne kammuslingen og spise den. Men kammuslingen slår med skallerne og flygter. Søstjernen må følge efter. Hvem mon giver op først?

09:05  

Vilde vidunderlige dyr: Rotter i regnvejr
Vilde vidunderlige dyr: Rotter i regnvejr I en rotterede i en kloak ligger en rottemor med sine unger. Men det regner, og regnvandet løber ned i kloakken. Rottemoren bliver nødt til at prøve, at flytte sine unger fra reden, før de drukner.

09:15  

Hemmelige dyr: Den fine fjer (1)
Hemmelige dyr: Den fine fjer (1) Liv på 8 år har fundet en flot og mystisk fjer under en bænk. Derfor har hun bedt Isabel komme til Haderslev for at hjælpe hende med at finde ud af, hvad det mon er for et hemmeligt dyr, der bor lige i nærheden.

09:25  

MikroMakkerne - Rejen
MikroMakkerne - Rejen Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt ved havet. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på de mange rejer, som lever langs Danmarks kyster. De får et spændende kig på livet under havets overflade og undersøger rejernes smarte måder at gemme sig på! Og så kaster de sig selv i forklædning som en pungreje og skal dyste om at samle flest æg på maven!

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Allosaurus var så høj som en stor bus og vejede som 100 førskolebørn tilsammen. Den havde dødbringende tænder, der var skæve. Hvis den tabte en tand, voksede der bare en ny ud.

09:50  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

09:55  

Alices eventyr
Alices eventyr

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Hr. Skægs hotel - Bageren (6)
Hr. Skægs hotel - Bageren (6) Hr. Skæg får besøg af en ung bager fra Marokko. Hun skal tidligt op og møde på sit nye job, men hun er meget dårlig til at komme op om morgenen. Hun har prøvet alt, så Hr. Skæg må være opfindsom for at finde noget, der kan vække hende.

10:25  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at kalkuner sover i træerne? Ta' med Lille Nørd på kalkuneventyr og se, om Anders og Katrine lærer at tale kalkunsprog.

10:55  

Motor Mille og Børnebanden (8)
Motor Mille og Børnebanden (8) Den Sure Mand på campingpladsen har taget alle børnenes legetøj for at få ro, og han har gravet det ned under sin campingvogn. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få legetøjet tilbage.

11:15  

Skæg med bogstaver - P
Skæg med bogstaver - P Afsnit P I dag besøger Hr. Skæg den fine restaurant P, hvor han lærer at lave en spændende ret. Han skal også have fat i en paryk i gaveboden hos søde Persille, som bliver drillet af en fræk bogstav-stjælende mus. Hr. Skæg kan også både en dans og en sang med P.

11:40  

Vilde venner II (7)
Vilde venner II (7) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Aske og Ellen, der har vagten i klubhuset. De skal ud på en helt særlig fisketur og bygge et nyt hus til de store ællinger. Og så skal de redde en mågeunge, der muligvis har brækket vingen.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2020 - Frank fermenterer
Bonderøven 2020 - Frank fermenterer Frank kan ikke lide, at havens mad går til spilde, og nu hvor Kastanjegården er ved at blive overtaget af storvoksende sommerkål og kæmpe agurker, får han brug for hjælp. Derfor kommer Søren Eilersen fra Aarstiderne på besøg for at sætte Frank ind i kunsten at fermentere.

12:45  

Nak & Æd - en fasan ved Randers (8:8)
Nak & Æd - en fasan ved Randers (8:8) Sæson 2 (2011). Det er blevet november, og Jørgen og Nikolaj er taget til Støvringgård, der ligger lige ned til Randers fjord. De to er blevet inviteret på en klassisk fasanjagt med flere jægere, hunde og hjælpere. Så for en gang skyld er de ikke alene. Planen er, at Nikolaj skal lave mad til alle bagefter. Men får de fasaner nok, eller skal Jørgens medbragte måger i spil? Sendt første gang 25.12.11

13:15  

Jagten på Elefantordenen (1:4)
Jagten på Elefantordenen (1:4) Dansk reportageserie fra 2022. De to eventyrere Jan Elhøj og Morten Kirckhoff er trukket i det fine tøj, når de rejser ud i verden for at lede efter forsvundne danske Elefantordener. Vil det lykkes for Jan og Morten at bringe en af de kostbare Elefantordener hjem til Danmark? På loppemarkedet i Paris får de tip om, at der kan gemme sig en Elefantorden på Louvre, verdens fineste museum. De kommer til slut på sporet af en stenrig, mystisk italiensk ordenssamler, der har fået fingre i en forsvunden dansk Elefantorden. Jan og Morten lægger planer for, hvordan de kan få Elefantordenen med hjem til Kongehuset i Danmark.

13:45  

I hus til halsen XI (8:9)
I hus til halsen XI (8:9) Kaj "Yesterday" er kærester med Løkke, der bor i den anden ende af landet. Kaj vil så gerne sælge, så han kan bo sammen med sin Løkke, men efter 900 dage på markedet er huset stadig til salg. Ejendomsmægler Line Franck ved godt hvorfor. For med fotostudie og 80'er-tema er huset lidt af en mundfuld. Det skal der laves om på! Så familie og venner kommer til undsætning, og designer Søren Vester og tømrer Dennis Lindequist tryller fotostudiet om til noget helt andet.

14:45  

Kender du typen? 2016 (10)
Kender du typen? 2016 (10) Hvilken kendt dansker hader forlængerledninger så meget, at vedkommendes lejlighed har hele 92 stikkontakter? Aftenens hovedperson kalder sig også både gastroseksuel og indbygningsfetichist. Hvem kan det være? Det skal livsstilsdetektiverne Anne Glad og Flemming Møldrup opklare. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

12:00  

Luk op Luk i - REGLER
Luk op Luk i - REGLER Jakob og Thomas får besøg af Greven af Ramaschakenborg. Jakob har forberedt alt, for det hele skal være helt perfekt. Thomas har til gengæld glemt alt om besøget, og vil hellere holde 'morgenkåbedag'. Thomas synes, det er åndsvagt, at der er regler for, hvad for noget tøj man skal have på, og hvordan man skal spise sin mad, bare fordi der kommer gæster. Da Greven ankommer, bliver det alligevel svært for Jakob at følge alle de regler, han har forsøgt at lære Thomas.

12:25  

Ramajetterne III (6)
Ramajetterne III (6) Der er kommet ny vejrcomputer i Ramasjang Lufthavn. Flummer er skeptisk, da han ikke er vild med nye ting. Superstormen Åge truer Sus' afgang, og panikken spreder sig. Kan flyet mon lette til tiden?

12:40  

John Dillermand (5)
John Dillermand (5) John handler ind med oldemor, men det er ikke en god ide at slippe dilleren løs i supermarkedet. Varerne flyver vildt omkring, og pludselig er der vand overalt, og en haj er sluppet løs.

12:45  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I den sidste kvartfinale skal de havfriske Fiskerne køre imod det hvirvlende Team Tornado. Det går vildt for sig, når de to hold skal køre ned ad Striben, ud på specialbanen mellem vilde dyr i Zoologisk Have og - ikke mindst - tre gange rundt på Ramasjang Rally Ringen. Det hurtigste hold får den sidste plads i semifinalerne.

13:15  

Op og hop (4)
Op og hop (4) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Kalle, der laver rockgymnastik.

13:25  

Sofus II (2)
Sofus II (2) Sofus lander hos Milan, der bor i Grønland. Milan skal ud og sejle med sin familie i fjorden, og han håber på, de fanger en stor fisk, som de kan spise. Men fiskene er vist svømmet et andet sted hen, og Milan må prøve at være meget tålmodig. Milan giver Sofus en farvelgave, så han selv kan tage på fisketur.

13:45  

Superhelten Sprinter Galore (22)
Superhelten Sprinter Galore (22)

13:49  

Superhelten Sprinter Galore (23)
Superhelten Sprinter Galore (23)

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (24)
Superhelten Sprinter Galore (24)

13:55  

Oda Omvendt (1)
Oda Omvendt (1) Oda Omvendt lægger sidste hånd på en ny opfindelse: En børnlighedsautomat.

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (25)
Superhelten Sprinter Galore (25)

14:05  

Onkel Rejes sørøvershow II (11)
Onkel Rejes sørøvershow II (11) Dr. John har kidnappet Sigurds ven Theordor for at koge ham om til et skønhedsprodukt. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer et stinkdyrs stinkkirtel, General Igor Stravandski og ægte zombier i spøgelsestoget i det nedlagte tivoli på Erik Påskeøen. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:20  

Motor Mille på maskintur (8)
Motor Mille på maskintur (8) Motor Mille er vild med alle slags maskiner. Faktisk så vild, at hun også gerne vil lære at køre en skraldebil. Hun er derfor nødt til at lære at tømme gadens skraldespande og bagefter køre skraldet på forbrændingen. Det får hun to garvede skraldemænd til at hjælpe sig med, og det skal vise sig at være et spørgsmål om centimeter, om man kan køre en skraldebil.

14:40  

Kika og Bob (3)
Kika og Bob (3) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

14:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

DR1

15:30  

Fader Brown (2)
Fader Brown (2) Engelsk krimiserie fra 2013. (Father Brown) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England, og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser. Da en kvinde findes druknet, opdager fader Brown, at det ikke var en ulykke, men derimod mord.

16:20  

Fader Brown (3)
Fader Brown (3) Engelsk krimiserie fra 2013. (Father Brown) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England, og så er han en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser. Efter en oplæsning findes digteren Leonard Quinton hængt i sin vinterhave. Fader Brown indser, at der ikke er tale om selvmord, og snart går jagten på morderen ind.

17:05  

Jordemoderen VI (10)
Jordemoderen VI (10) Engelsk dramaserie fra 2017. (Call the Midwife) Londons East End i starten af 1960'erne. Med tilknytning til et nonnekloster hjælper en gruppe jordemødre, sygeplejersker og nonner den fattige bydels gravide kvinder.

DR2

17:30  

Fremtidens drømmeboliger: Min multifunktionelle base (4:4)
Fremtidens drømmeboliger: Min multifunktionelle base (4:4) Arkitekt Sonja Stockmarr rejser jorden rundt og besøger banebrydende, smukke og personlige hjem, for at finde inspiration til, hvordan fremtidens drømmehjem kan komme til at se ud.

TVR

15:05  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:25  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:30  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:40  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

15:55  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

16:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:20  

Karlas Fantalastiske Klasse - Musical
Karlas Fantalastiske Klasse - Musical Karla, Flax og Spy leger sammen. Men det er svært, og der er hele tiden en, der føler sig udenfor.

16:30  

Paw Patrol VIII
Paw Patrol VIII Vovserne redder et papkassefort + Vovserne redder Rejsende Rasmus fra Kæmpestore Spids.

16:50  

Motor Mille på maskintur (9)
Motor Mille på maskintur (9) Motor Mille elsker store maskiner, og gravkøer er ingen undtagelse. Hun har bare aldrig lært at køre den. Så da gadens børn spørger om hun kan køre en gravko, ser hun sit snit til at få det lært. Det kræver både præcision og øvelse på en mini gravko, før man kan køre en af de helt store.

17:10  

Det store Ramasjang Mysterie (7)
Det store Ramasjang Mysterie (7) My, Frede og Kristian finder den lagerhal, hvor skurkene har holdt Kristian fanget, men nogen lokker dem i en fælde. Ved Ramasjang Sendestation er Ronni og Reichardt i gang med at montere bomben. Vil det lykkes skurkene at sprænge Ramasjang i luften?

17:20  

Mission Valhalla (8)
Mission Valhalla (8) Frejas Falkeham er forsvundet! Den magiske fjerham, der kan forvandle dig til og gøre dig i stand til at flyve som en falk. Det er ikke så godt, hvis den er faldet i de forkerte hænder. Tænk hvis en af de onde jætter brugte den til at snige sig in i Valhalla? Tordenguden Thor drager, sammen med den modige, jordiske helt Christian ud for at skaffe falkehammen tilbage. For Valhalla!

17:35  

Babylons stol (8)
Babylons stol (8) Karl Otto er meget distraheret af den mystiske Bella, og det bliver fatalt for Eske og Karl Ottos forsøg på at klare banen "Den gamle ruin". Nu er det op til Rosa at løse gåden.

17:51  

John Dillermand (11)
John Dillermand (11) Det er juleaften og John skal bare lige købe et juletræ. Men på vejen møder han selveste julemanden, og pludselig skal John redde både julemanden, gaverne og ikke mindst sin egen juleaften.

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:00  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Frank & Kastaniegaarden - Ny traktor og gamle river
Frank & Kastaniegaarden - Ny traktor og gamle river Frank har købt en ny traktor, men kan ikke bruge frontlæsseren til noget, så den skal afmonteres. Den gamle rive skal have nye tænder og så vender storken tilbage.

20:30  

Gintberg på kanten af generationskløften (2:6) - Amager
Gintberg på kanten af generationskløften (2:6) - Amager "Lorteøens" yngre generationer får et humoristisk eftersyn af Jan Gintberg. På Amager besøger Gintberg TAMU - et uddannelsestilbud for skoletrætte unge, hvor der skal indsamles større mængder fårelort. Han lægger også vejen forbi KUA - Københavns Universitet Amager, hvor Amalie forsker i børns følelser. Og så får han sneget sig over på Danmarks svar på Neverland, nemlig Ungdomsøen, hvor det er de unge, som har magten!

DR2

18:00  

Hitlers Nazi-Tyskland: De glemte bånd (1:2)
Hitlers Nazi-Tyskland: De glemte bånd (1:2) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Lost Home Movies of Nazi Germany) Hvordan var livet i det Tredje Rige? I tiden op til og under 2. verdenskrig forevigede mange tusinde tyskere alle aspekter af deres liv i den tro, at de filmede en ny tids frembrud. Deres private smalfilmsoptagelser giver et helt nyt indblik i livet i Nazityskland - og viser, hvordan almindelige tyskere oplevede Hitlers krig, og hvad de vidste om rædslerne.

18:45  

Fantastiske Forvandlinger III - Istanbul (6:6)
Fantastiske Forvandlinger III - Istanbul (6:6) Tag med arkitekt og designer Ane Cortzen, når hun i en ny sæson besøger nogle af verdens mest fantastiske arkitektoniske forvandlinger. I Istanbul besøger vi byens gamle imponerende kraftværk, der i dag er universitet, et hipt mødested, som er genopstået fra et legendarisk bryggeri, et osmannisk palads, der er transformeret til et eksklusivt festlokale - og så sejler Ane over Bosporus og besøger en gammel fabrik for spiritus, som nu er et luksushotel.

18:50  

Hitlers Nazi-Tyskland: De glemte bånd (2:2)
Hitlers Nazi-Tyskland: De glemte bånd (2:2) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Lost Home Movies of Nazi Germany) Hitler drømte om at opbygge et imperium og opfordrede sit folk til at filme vejen dertil. Deres smalfilmsoptagelser skulle kun være set af sejrende tyskere. I stedet skildrede de Nazitysklands undergang og den største moralske katastrofe, verden har set.

19:30  

Explainer - Svigtet af staten
Explainer - Svigtet af staten Hanne og tusindvis af andre tidligere anbragte i sær- og åndssvageforsorgen får nu en undskyldning fra staten. De boede på statens institutioner, hvor der skete svigt og overgreb, men hvor staten ikke greb ind eller førte tilsyn. Det her er Hannes historie om sin opvækst i særforsorgen.

19:40  

Stemmer i stilheden
Stemmer i stilheden Animation (dansk tale) Bent Melchior, tidligere overrabbiner i Danmark, fortæller den bevægende beretning om hans families flugt og redning i oktober 1943. Melchior var blot 14 år gammel, da den tyske besættelsesmagt i Danmark indledte aktionen mod de danske jøder. I al hast måtte han forlade sit hjem, sit land og alt, hvad han kendte. Hermed blev han én af de godt 7000 danske jøder, der flygtede til Sverige under 2. verdenskrig.

20:00  

Hyrdebrevet - Biskoppens kamp mod nazismen
Hyrdebrevet - Biskoppens kamp mod nazismen I efteråret 1943 risikerer Københavns biskop Hans Fuglsang-Damgaard sit liv, da han sender et brev til den tyske besættelsesmagt. Brevet bliver efterfølgende læst op i de danske folkekirker og er en skarp kritik af nazisternes jødeforfølgelser. Samtidig opfordrer brevet danskerne til at hjælpe deres jødiske medborgere. Historiker Bent Blüdnikow og tidligere overrabbiner Bent Lexner tager os med på en rejse, der fortæller den ukendte historie om Fuglsang-Damgaard og hans kamp mod nazismen.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Tim er ikke altid en god team-ven, og det skaber konflikt i Petronix-teamet og hæmmer en vigtig redningsaktion.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (5)
Svampebob Firkant VIII (5) Blækwarts voksenskole + Mundtlig fremlæggelse

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ III
Vilde Kræ III

19:30  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Ernst og Ishaani tager endnu en tur gennem spejlet, hvor der venter dem en rædselsvækkende fremtidsvision.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

19:55  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Med livet i hænderne: Omsorg på trods
Med livet i hænderne: Omsorg på trods Portørerne strejker, men Michael arbejder videre. Rie skal berolige moren til et barn i Traumecenteret. Christian skal tage en helt ny metode i brug.

21:55  

Beck: På tynd is
Beck: På tynd is Svensk krimi fra 2018. (Beck - Den tunna isen) Den afholdte træner for ishockeyklubbens juniorer findes knivmyrdet. Har mordet noget at gøre med hans sideprojekt - at lære unge flygtninge at stå på skøjter? Et virke, som langt fra alle i den lille forstad sætter pris på. Det bliver en sag for Martin Beck, der netop er vendt tilbage til politiet i en højere stilling.

23:35  

Alene i vildmarken (2:7)
Alene i vildmarken (2:7) Ida er udfordret af sult og savnet efter sine nærmeste derhjemme. Stina får gang i sit fiskeri, men må tage en vanskelig beslutning. Jesper og Kim får gang i bygningen af et permanent shelter, men for Kim viser det sig at være spildte kræfter.

DR2

21:00  

Gåden om Thyra: Knoglerne under kirken
Gåden om Thyra: Knoglerne under kirken Vært og historiker Cecilie Nielsen undersøger den udgravning under Jelling Kirke, hvor man fandt knoglerne af Gorm den Gamle. Det fund fik nemlig store konsekvenser for Thyras rolle i Jelling - og nu er det måske tid til at gøre plads til hende igen.

21:30  

Et sted, to verdener (4:6) Hotellet, 1948
Et sted, to verdener (4:6) Hotellet, 1948 Vi er i hjertet af København, på Kongens Nytorv, i 1948. En hel verden vånder sig oven på verdenskrig, atombomber, lavkonjunkturer. Forude venter opsving og velfærd, men mange lever stadig i den dybeste armod. Rundt om hjørnet finder man stadig slumkvarterer med forfaldne ejendomme og skumle baggårde. Men her på torvet ligger Hotel d'Angleterre i al sin pragt. En kæmpe flødeskumskage, vel at mærke kun for de allerrigeste. De bliver opvartet af en hær af tjenende ånder, fra portieren til overtjeneren. Det er ét sted, men to verdener. Liv Thomsen fortæller om det ulige Danmark, der hersker langt op i det tyvende århundrede.

22:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

22:40  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

23:10  

Kvinden der ændrede USA
Kvinden der ændrede USA Amerikansk dokumentar fra 2020. (Aka Jane Roe) Hun blev symbolet på fri abort. USA's mest berømte rengøringskone Norma McCorvey kendt som Jane Roe. En kvinde, hvis uønskede graviditet i 1973 blev drivkraften for retssagen "Roe mod Wade", der førte til en landsdækkende legalisering af abort. Senere blev Norma kristen og glødende abortmodstander, men på sit dødsleje tilstod hun, at hendes abortmodstand var skuespil. Hvem var Norma McCorvey, og hvad var hendes sande følelser med hensyn til abort?

TVR
DR1

00:35  

OBS
OBS OBS - Oplysning til Borgerne om Samfundet. Denne gang en test fra Diabetesforeningen. en hjernetest fra Alzheimerforeningen og sidste indslag er om at passe på havmiljøet.

00:40  

Mord med dr. Blake V (4:8)
Mord med dr. Blake V (4:8) Australsk krimiserie fra 2017. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er vendt hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. En kontroversiel forfatter bliver fundet død og hendes søster bevidstløs i det, der ligner et selvmord. Blake bliver nødt til at gå på jagt i efter sandheden i Ballarat for at forstå hvordan og hvorfor kvinden døde.

01:40  

Taggart: Engle og syndere
Taggart: Engle og syndere Skotsk krimiserie fra 2004. (Taggart: Saints and Sinners) Den højt respekterede advokat Richard Flett bliver likvideret efter en sen forretningsmiddag. Fletts enke er ikke ligefrem opløst i tårer, og snart viser det sig, at hendes mands livsforsikring vil indbringe hende en formue - og at hun har en affære med hans partner. Hun er med andre ord den perfekte mistænkte, men sagen er ikke helt så enkel, som den ser ud til at være. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Matt Burke: Alex Norton. Instruktion: Patrick Harkins.

02:50  

Antikkrejlerne XXIV (25:25)
Antikkrejlerne XXIV (25:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

03:35  

Arkitektens sommerhus (6:6)
Arkitektens sommerhus (6:6) Norsk boligserie fra 2018. (Arkitektens hytte) Den norske arkitekt Aslak Haanshuus er vokset på Røros, og områdets rå bebyggelse inspirerer ham, når han skal designe nye huse. Han kombinerer gamle byggetekniker med moderne arkitektur - og resultatet bliver helt unikt. Vi besøger Aslak Haanshuus i hans nyerhvervede sommerhus - et gammelt træhus, der kræver omfattende renovering.

DR2

00:25  

Drømme fra ødemarken - Aboriginernes tabte kultur
Drømme fra ødemarken - Aboriginernes tabte kultur Dansk dokumentar fra 2019 The Kimberly i det vestlige Australien er hjemsted for flere mindre aborigine samfund. Her bor de to venner Gabriel og Peter, der forsøger at holde kulturen og traditionerne i live, uden den store opbakning fra de lokale. Felicity kæmper for at holde sammen på sin familie efter år med druk og forsømmelse og de to teenage-brødre, Billy og Jordan mødes for første gang.

01:00  

Hvad siger din stil? - Mode der skaber forandring i 70'erne
Hvad siger din stil? - Mode der skaber forandring i 70'erne Mads Geertsen er all about fred, kærlighed og stort skæg. Og så er hans stil inspireret af 70'ernes eksperimenterende farver og udtryk. Men hvordan har 70'ernes hippiekultur indflydelse på vores tøj i dag, og hvad har 70'ernes disco-bølge givet os modemæssigt?

01:45  

De danske jøder (1:3)
De danske jøder (1:3) Flugten. Hadet mod jøderne voksede gennem 30erne. Den nazistiske propaganda spredte sig fra Tyskland til Danmark. Men jødernes flugt til Sverige under besættelsen blev lyset i mørket. Da stod danskere fra alle samfundslag sammen om at hjælpe. Alligevel var det som om hadet mod jøderne stadig lurede under overfladen selv efter krigen. Tilrettelæggelse: Lone Leegaard. Sendt første gang 11.02.07.

02:25  

De danske jøder (2:3)
De danske jøder (2:3) Det jødiske dilemma. Jøderne bliver mere og mere danske op gennem 1800 tallet i takt med at de får samme rettigheder som danskerne. De gifter sig med danskere af ikke jødiske tro - de tager danske navn og er faretruende tæt på at forsvinde som minoritet. Da redningen kommer, opstår et nyt problem for de danske jøder. Tilrettelæggelse: Anne Røgilds. Sendt første gang 18.02.07.

03:01  

De danske jøder (3:3)
De danske jøder (3:3) Tuborg. Grøn Tuborg er noget af det mest danske, og den er skabt af danske jøder. Familien Dessau følte sig først og fremmest danske, og de kæmpede for danskernes ret til den daglige øl. Alligevel måtte de flygte under 2. verdenskrig. Men produktionen blev opretholdt, og Tuborg Bryggerierne blev en del af modstandskampen mod tyskerne. Tilrettelæggelse: Lone Leegaard. Sendt første gang 25.02.07.

03:40  

Therese - pigen, der forsvandt (4:5) - En retsskandale
Therese - pigen, der forsvandt (4:5) - En retsskandale Norsk dokumentarserie fra 2020. (Therese, jenta som forsvant) Ti år efter dommen trækker Thomas Quick sin tilståelse tilbage. Og endnu en gang står familien uden svar. Men hvorfor mener centrale personer i sagen, at han stadig er skyldig?

TVR

01:35  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, GUDME.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1001181815