Gudme
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: lørdag d. 7. oktober 2023

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: lørdag d. 7. oktober 2023

DR1

05:00  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:00  

På vildspor i ødemarken (6:6)
På vildspor i ødemarken (6:6) Eventyreren Lars Monsen udfordres i denne serie på det, han er allerbedst til: At overleve i vildmarken. Med bind for øjnene bliver han fløjet til et sted i Norge, og de eneste oplysninger han får om opgaven, er: Overlev, find frem til målet inden tidsfristen udløber - ellers bliver du hentet ud. Det er den sidste tur, som Lars skal på i denne sæson, og nu håber han på at ekspeditionen går til et skovområde, men han slippes ned i en lille robåd langt ude på havet. Han skal tilbringe ret meget tid i forskellige fartøjer, og skoven? Den er langt væk. Nordvision fra Norge.

07:00  

Alene i vildmarken (1:7)
Alene i vildmarken (1:7) I sæsonens første afsnit bliver deltagerne sejlet ud til deres habitat. Kim falder i det kolde vand under forsøget med at bygge en bro til at fiske fra. 21-årige Emma synes at tiden går langsomt og Miguel savner sin datter og vil tage hjem allerede på dag 2.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Folk og fæ (5:6)
Folk og fæ (5:6) Britisk dramaserie fra 2020. (All Creatures Great and Small) Der er byfest i Darrowby, og James er beæret over at have fået jobbet som vagthavende dyrlæge. Men Siegfried og Tristan ved, at det langt fra er nogen loppetjans. De vædder om, hvor hurtigt James vil kaste håndklædet i ringen. Kun mrs. Hall tror, at han vil holde ud til den bitre ende.

08:55  

Folk og fæ (6:6)
Folk og fæ (6:6) Britisk dramaserie fra 2020. (All Creatures Great and Small) Siegfried har fået influenza, og James har dobbelt så travlt, som han plejer. En værdifuld raceko er alvorligt syg. James går imod Siegfrieds instrukser i forsøget på at redde dens liv. Samtidig lufter Tristan en plan, der skal få James til at glemme Helen.

DR2

05:40  

First Blood
First Blood Amerikansk actionfilm fra 1982. Den højtdekorerede krigshelt John Rambo har ingen venner eller familie, da han vender hjem fra Vietnam. Han arresteres for løsgængeri, men flygter fra fængslet. Politiet påbegynder en storstilet menneskejagt i de omliggende skove uden at vide, at Rambo er ekspert i guerillakrig. Medvirkende: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy m.fl. Instruktion: Ted Kotcheff.

07:10  

Jorden rundt på skinner (1:6) - Europa
Jorden rundt på skinner (1:6) - Europa Britisk dokumentarserie fra 2019. (Around the World by Train) Fra London til Istanbul. Tag med ombord, når skuespiller Tony Robinson kører gennem Europa i tog. Første stop på turen er Paris, hvor han lærer om parisernes besættelse af mad. I Tyskland besøger han Mercedes-Benz hovedkontoret og få en vild prøvetur i den nyeste Safety Car i Formel 1 - og senere udforsker han Istanbuls pragtfulde og farverige krydderimarkeder.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:16  

Hunden Ib - tager den skarpe sav
Hunden Ib - tager den skarpe sav

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet IV (9)
Ramasjang Mysteriet IV (9) Onkel Reje er i problemer! Der er simpelthen en fræk skurk, der har stjålet hans hat. Men hvordan er det dog sket? Den er nemlig blevet snuppet, mens han var ude at sejle. Det er et sandt mysterium... Heldigvis får Kristian hjælp af Kornelius - mon de kan fange skurken?

05:55  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

06:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

06:10  

Sarah og And (29)
Sarah og And (29)

06:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Luk op Luk i - VENNER
Luk op Luk i - VENNER Katrine og Sofie er venner, men selv gode venner kommer op at skændes. Kan de så blive gode venner igen? Katrine Bille og Sofie Torp lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være venner.

06:50  

Motor Mille på maskintur (4)
Motor Mille på maskintur (4) Motor Mille elsker fart og store maskiner, og hun kan betjene mange af dem. Men da gadens børn spørger, om hun også kan sejle en speedbåd, er hun nødt til at sige, at hun aldrig har lært det, og at hun med det samme vil tage ud for at finde ud af, hvordan man gør. Det viser sig, at for at kunne sejle med høj fart, er man nødt til først at øve sig langsomt og i 8-taller.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon III
Simon III

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Bluey
Bluey

07:25  

Yakari på store eventyr
Yakari på store eventyr Den lille Sioux-indianer Yakari drager alene ud i verden i jagten på vildhesten Lille Torden, som siges at være utæmmelig. På sin rejse møder Yakari mange farer, men opdager også, at han har fået evnen til at tale med dyrene.

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:40  

Kriminalkommissær Barnaby XVIII (1)
Kriminalkommissær Barnaby XVIII (1) Engelsk krimiserie fra 2016. (Midsomer Murders) "Liget, der forsvandt". Omgivet af sin familie drager Gregory Lancaster sit sidste suk. Den velhavende godsejer får dog ikke lov til at hvile i fred. Da bedemanden ankommer for at hente hans lig, er det nemlig forsvundet. Er der en ligrøver på spil - eller måske ligefrem en morder? Makkerparret Barnaby og Nelson går på jagt efter svaret.

11:10  

Nigellas fristelser (2:6)
Nigellas fristelser (2:6) Britisk madserie fra 2020. (Nigella: Cook, Eat, Repeat) Mad, der får smilene frem. Denne gang disker Nigella op med en opskrift på luftigt, hvidt og blødt sandwichbrød. Tryller en stegt kyllinge-sandwich frem - garneret med krydderier, syltede agurker og kimchi. Byder på frygtfri fiskegryde og cheesecake-is med flamberet pynt - og slutter af med retro-desserten 'cherries jubilee'.

DR2
TVR

09:10  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:35  

FredagsTamTam
FredagsTamTam Tam Tam betyder tegnefilm for hele familien! Mød fluen Herman og hans familie, kyllingen Karla og de skøre indbyggere i Æblerup. Og selvfølgelig klassikerne Tom & Jerry og Smølferne.

10:30  

Kasper og Sofie II (15)
Kasper og Sofie II (15) Kasper elsker at danse og er fascineret af ballet. Harald tager ham med til balletundervisning. Selvom han har det sjovt, kan han ikke lide, at han er den eneste dreng der. De andre drenge i børnehaven driller Kasper, fordi han danser ballet. Kasper vil stoppe, men så møder han en professionel mandlig danser. Danseren hjælper Kasper med selvtilliden og opfordrer ham til at udforske sin kærlighed til dans.

10:45  

Kasper og Sofie II (16)
Kasper og Sofie II (16) Sofie får skoldkoppper og synes, det er kedeligt at være hjemme fra børnehaven. Så får Kasper også skoldkopper, og de kan være syge og lege sammen. De har det sjovt med at sammenligne symptomer og minde hinanden om ikke at klø i knopperne.

11:00  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

11:20  

Pax' jordiske eventyr II (7:10)
Pax' jordiske eventyr II (7:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den mageløse chokoladefontæne på den mærkelige planet Jorden. På rideskolen sidder de to-benede jordboere oppe på de firbenede. Den sure dame får sin ridetime grundigt ødelagt, og Pax lærer muligvis, hvad der er for og bag på en hest.

11:20  

Pax' jordiske eventyr II (6:10)
Pax' jordiske eventyr II (6:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den ejendommelige planet Jorden. I gymnastiksalen prøver Den flotte mand og de andre jordboere at holde sig i form, men Pax afbryder og viser, hvordan maskinerne absolut ikke skal anvendes. Den sure dame trækker maven ind og begynder den vildeste jagt.

11:35  

Flaskepost fra Stillehavet (4)
Flaskepost fra Stillehavet (4)

11:50  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Skorpion
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Skorpion Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den meget giftige skorpion. På sin rejse møder han nogle hellige og meget sultne krokodiller. Herefter har han held til at komme tæt på savannens ekstremt sky og aggressive skovbøfler.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:30  

McDonald og Dodds: Et virvar af spejle
McDonald og Dodds: Et virvar af spejle Britisk krimi fra 2020 Det umage politimakkerpar McDonald og Dodds kaldes ud til et privat behandlingshjem. En klient er fundet død, og Dodds gennemskuer hurtigt, at der er tale om mord. Der er lige præcis fem mistænkte. Nemlig mordofrets terapigruppe og den respektindgydende terapeut Kelly Mulcreevy. Og ingen af dem har tænkt sig at hjælpe McDonald og Dodds med at opklare sagen.

14:00  

Gift ved første blik IX (7:8)
Gift ved første blik IX (7:8) For første gang i Gift ved første bliks historie skal parrene på en fælles getaway. Men dukker alle par op? Har Martin og Pernille virkelig kastet håndklædet i ringen? Og hvad med Nicklas og Sara H? I tovøvelsen opstår en fællesskabsfølelse, og genkendelse sker i parrunden. Psykolog Trine Hjorth Bønnerup roser parrene, men hvor mange smider tøjet? Og hvorfor går en ind og lægger sig?

DR2

12:00  

Tegnsprogsmagasinet Udsyn
Tegnsprogsmagasinet Udsyn Et magasinprogram på tegnsprog, der zoomer ind på døves liv i en hørende verden og fortæller om det, der rører sig i tiden, sætter spørgsmål til debat og skildrer det nære og det sære.

13:30  

DR2 snorker igennem
DR2 snorker igennem Snorken kan være alt fra imponerende til decideret irriterende, og vi kender alle sammen en der snorker, hvis vi altså ikke selv er den. I Danmark er der faktisk over en million mennesker der snorker, man siger hver femte. En af dem er journalist Oliver Zahle, som ofte bliver sendt på sofaen af kæresten, men det skal være slut. For som Oliver siger er det at sove på sofa'en begyndelsen på enden. På sin rejse til at blive snorkefri vil Oliver finde ud af om det er farligt at snorke? Hvor skadeligt det er for parforholdet, om kvinder snorker og selvfølgelig... Finde Danmarks vildeste snorker!

14:30  

Forunderlige fyrtårne II (2:3) The Smalls
Forunderlige fyrtårne II (2:3) The Smalls Britisk dokumentarserie fra 2022. (Secret Life of the Lighthouse) Det Irske Hav, 1801. To mænd er på vagt i et fyrtårn 32 km fra Pembrokeshires kyst, da den ene omkommer i en storm. Den anden er bange for at blive anklaget for mord. I stedet for en traditionel begravelse til søs, beholder han liget, indtil han bliver afløst. Men der går fire måneder, og i mellemtiden er han blevet sindssyg. I dag ligger Smalls-fyrtårnet på samme sted. Men hvad er dets gådefulde historie?

TVR

12:00  

Dyrs våben: Grib
Dyrs våben: Grib Det er længe siden, at nogen er bukket under af tørst og er døde i den stegende varme. Godt for nogen, ærgerligt for Dødens vogter - vi ser på gribben.

12:05  

Vidundervovsen Vaffel (26)
Vidundervovsen Vaffel (26)

12:20  

Vennerne og det grønne lys 2 (13:20)
Vennerne og det grønne lys 2 (13:20) Anders vil have ringen af sit ben, men den sidder alt for godt fast. Hugo henter Viggo. Mon han har en løsning?

12:25  

Vennerne og det grønne lys 2 (14:20)
Vennerne og det grønne lys 2 (14:20) Viggo har fortalt vennerne om en sjælden meteorsten, som kan få ringen af Anders. Der er bare ét problem: Den er låst inde!

12:37  

Stop! (9)
Stop! (9) Klara er på besøg på fars arbejde. Der kan man ikke lavet noget sjovt og alle er kedelige. Især chefen. Men det vil Klara ændre på...

12:45  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (2)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (2)

12:55  

Superhelteskolen
Superhelteskolen Klassen skal langt om længe vise sine første superheltedragter frem. Men Ildars dragt er væk, og han mistænker at pedellen Johan har stjålet den.

13:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:25  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:35  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (2)
Superhelten Sprinter Galore (2) Skurken Cleopatra er snedig og bruger usynlighedsmaling til at fange superhelten Sprinter, men hun glemmer, at han jo stadig har sine superheltekræfter; også selvom de - og nu også Sprinters hoved - er usynlige.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (4)
Superhelten Sprinter Galore (4) Bhilkas officielle "Sprinter Galore - fanklub" vil hylde superhelten. Der er lagt op til en stor fest, men da skurken Cleopatra viser sig at være medlem, bliver festlighederne pludselig farlige - og så er der brug for en superhelt.

13:55  

Oda Omvendt (4)
Oda Omvendt (4)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (5)
Superhelten Sprinter Galore (5) Det ser ud til, at DiktaThor endelig har haft held med at få ram på superhelten Sprinter, som nu er flygtet fra problemerne. Men er han nu også det? Eller bruger Sprinter bare sin superheltehurtighed til at overrumple DiktaThor?

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (3)
Superhelten Sprinter Galore (3) Superhelten Sprinter får problemer, da skurken DiktaThor bruger en hjemmelavet hårfjerner til at tage magten over Bhilkas befolkning. Men han har glemt, at der er én pelsløs skabning på planeten, som altid står klar til at hjælpe Sprinter; nemlig Leo.

14:10  

Onkel Rejes sørøvershow II (14)
Onkel Rejes sørøvershow II (14) Dr. John har kidnappet Verdens Frækkeste Møgunge for at koge hende om til et skønhedsprodukt. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer et undervandstivoli, en fjernbetjening til alting, en dræberdelfin og en UFO med en ægte ond rummand. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:25  

Motor Mille og Børnebanden (1)
Motor Mille og Børnebanden (1) Tre børn opdager, at en sur mand bryder ind og overtager byens store slot. Og han har stjålet alle cykelhjelmene fra børnene i byen. Hvad mon den sure mand skal bruge dem til? Børnene kalder på Motor Mille, og sammen lægger de en plan for at få cykelhjelmene tilbage.

14:40  

Kika og Bob (6)
Kika og Bob (6) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

14:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

DR1

15:00  

Jagten på de forsvundne eventyr - Terrorsporet (2:3)
Jagten på de forsvundne eventyr - Terrorsporet (2:3) Helt nye og uventede spor er dukket op i jagten på de tre forsvundne eventyr af H. C. Andersen. Eftersøgningen bringer Mette Frisk til Tyskland, hvor hun forsøger at komme tæt på en tidligere topterrorist fra Rote Armee Fraktion. Nye oplysninger peger nemlig på, at den frygtede terrorgruppe måske havde noget med tyveriet at gøre. En spændende jagt efter gådens løsning går i gang.

16:00  

Huset (5:6)
Huset (5:6) Det kommer frem, at der er en beskidt betjent i fængslet, så nye forholdsregler gør det sværere at smugle ind. Banderne i fængslet tager mere risikable metoder i brug for at gemme varerne, og betjentene må tage 'pottevagter ' med de svage indsatte. Benji kommer med information om den beskidte betjent, der snævrer feltet gevaldigt ind. Det er en kvinde. Samtidig kommer fire af betjentene i vanskeligheder, da de får en rystende melding om den indsatte, de lagde i en ulovlig benlås. Medvirkende: Sofie Gråbøl, David Dencik, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Charlotte Fich. En serie af: Kim Fupz Aakeson - i samarbejde med Frederik Louis Hviid og Michael Noer. Manuskript: Kim Fupz Aakeson. Fotograf: Adam Wallensten, DFF. Instruktør: Michael Noer. Producent: Rikke Tørholm Kofoed.

17:00  

Folk og fæ (7:7)
Folk og fæ (7:7) Britisk dramaserie fra 2020. (All Creatures Great and Small) Det er juleaften og dagen før Helen og Hughs bryllup. James gør sit bedste for at undertrykke sine følelser for Helen, da han kaldes ud på en opgave. Til hans overraskelse spørger Helen, om hun må tage med. Da vintertågen pludselig sænker sig over det bakkede landskab, fanges de sammen indtil næste morgen.

DR2

15:15  

Prins Joachim fortæller om vores grænser
Prins Joachim fortæller om vores grænser Forestil dig en tid, hvor danske vikinger spredte skræk og rædsel i hele Europa og Danmark er en stormagt. Sådan var det engang, men hvordan er det endt med, at Danmark i dag bliver betragtet som en lilleput nation? På sin rejse rundt i Danmark, møder Prins Joachim danskere, der selv er en del af Danmarkshistorien. Fra mødet med den storslåede natur i Island til den store fan af tv-serien Matador i Estland.

15:15  

Ferie, ferie, ferie: Camping
Ferie, ferie, ferie: Camping Ferie er lig med frihed. Vi vinker farvel til hverdagen og pligterne og puster ud. Men der er stor forskel på, hvordan vi holder ferie. Nogle er til charterferie, mens andre synes at sommerhuset eller campingpladsen er det bedste sted at bruge sommeren. Og så er der dem, der drager spontant afsted på eventyr med rygsæk på. Hvilken type ferie du er til, siger noget om, hvem du er som person. Det begynder i 1920'erne med nogle bambusstænger og et par sække halm at sove på, og udvikler sig med store campingmesser, villatelte og campingvogne. For sangeren Dario Campeotto bliver campingvognen et hyggeligt og praktisk hjem på mange års sommerturneer. Han har stadig en drøm om måske en dag at rulle en tur igen, men det bliver uden hustruen Gertrud, der føler, hun har aftjent sin værnepligt som husmor på stærkt begrænset plads. Sammen med Campeotto fortæller vi Campingferiens Danmarkshistorie.

15:45  

Christian 10. og de forsvundne fattigbreve (3)
Christian 10. og de forsvundne fattigbreve (3) For 122 år siden sidder Anna i Aarhus og skriver brevet, der kan afgøre hendes skæbne. Siden hendes elskede Emil døde, har hun kæmpet for børnenes overlevelse. Sidste udvej er at sende farens juvelskrin til Christian 10. i håb om hjælp retur. Nu tager Camilla af Rosenborg til Aarhus - for hvordan er det gået med familien og det dyrebare skrin? Camilla af Rosenborg har gjort et helt særligt fund. Hjertegribende fattigbreve skrevet til hendes oldefar Christian 10. Kan hun finde brevskrivernes efterkommere og hvordan er det gået med slægten?

16:15  

Broen ved Remagen
Broen ved Remagen Amerikansk krigsfilm fra 1969. (The Bridge at Remagen) Marts 1945. De amerikanske styrker er ved at rykke ind i Tyskland, og den nazistiske højkommando giver den tyske hær ordre på at sprænge en vigtig bro i luften for at sinke dem. Major Kreuger tøver dog med at adlyde ordren, for den vil afskære hans tropper fra deres hjemland. Samtidig får amerikanerne ordre på at tage tyskerne til fange. Medvirkende: George Segal, Robert Vaughn, Ben Gazzara m.fl. Instruktion: John Guillermin.

TVR

15:05  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:30  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:35  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:40  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:00  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

16:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:20  

Karlas Fantalastiske Klasse - Ib får familie
Karlas Fantalastiske Klasse - Ib får familie Ib føler sig ensom. Så da Karla finder en lille sød fugl, siger hun, at den kan være hans familie. Men det er ikke al familie, der er lige god.

16:30  

Paw Patrol VIII
Paw Patrol VIII Redningsridderne - Vovserne bryder isen + Vovserne redder Excalibjæf.

16:55  

Kreabix: Slikmundster vs. Tandfeen
Kreabix: Slikmundster vs. Tandfeen Tandfeen får øje på den smukkeste tand, som hun gerne vil købe! Men der er én udfordring: Det slimede slik-monster, Slikmundster, vil også have fingrene i den lækre tand. Det udvikler sig til en intens kamp mellem de to kartonkrigere.

17:00  

Brandbamsen Bjørnis
Brandbamsen Bjørnis

17:10  

Onkel Rejes Heavyband (5)
Onkel Rejes Heavyband (5) Onkel Reje har hørt, at man kan vinde Heavy-MGP, hvis man laver en pagt med Djævlen. Så Reje og Krølle må en tur i Helvede. Dagen byder også på et møde med Mormor, Afro Niller og den firearmede politimand Betjent Bent Bentsen.

17:30  

Osman og Jeppe I (9)
Osman og Jeppe I (9)

17:50  

John Dillermand (15)
John Dillermand (15) John skal se gamle film med Oldemor. Sammen ser de filmen om dengang Oldemor fik Buller, og John kommer til at tænke på, at Buller faktisk er hans hund, og slet ikke Oldemors, men det er Oldemor vist ikke enig i.

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:00  

Søren Vesters Have - Stauder og sensommerblomster
Søren Vesters Have - Stauder og sensommerblomster På Bornholm findes den vildeste staudehave uden regler, "bare gør det" hedder filosofien, det er noget, Søren kan li'. Og så er der gode tips hos Esther, der er mester i at holde haven fyldt med blomster til langt ind i efteråret.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

Grævlingen
Grævlingen Tysk dokumentar fra 2022. (The Secret Lives of Badgers) Det er forår, og en hungrævling vover sig ud af sin hule for første gang i flere uger. I modsætning til deres ry som gnavne enspændere, er grævlinger ekstremt sociale dyr - og dygtige bygmestre. Denne hun har to unger, der ser sit snit til at gå på opdagelse alene. Men det er farligt for små grævlinger, og hun skal skynde sig af finde dem. I nabolaget bor også et perleuglepar, en familie af vildkatte og en rævefamilie, der alle har travlt.

19:50  

Vilde vidunderlige Danmark - Knopsvanen
Vilde vidunderlige Danmark - Knopsvanen En knopsvanehan er på jagt efter en mage. Og da knopsvaner ofte danner par for livet, er det vigtigt at finde den helt rette. Men for at gøre det, må han både igennem kamp og yndefuld parringsdans.

20:00  

Den store bagedyst (2:9) - United cakes of America
Den store bagedyst (2:9) - United cakes of America Der er amerikanske kageklassikere på menuen i bageteltet. Det udmønter sig blandt andet i cupcakes inspireret af månelandingen, New Yorks taxier, Disney, burgere og popstjernen Rihanna! Deltagerne prøver kræfter med at skabe mesterværker i kategorien 'New York cheesecake'. Og så skal der skrælles æbler i lange baner, og flettes dej, når deltagerne skal 'følge kokken' - en amerikansk 'applepie-ekspert'.

DR2

18:10  

Teorien om det hele - med Holger Bech Nielsen - Fremtiden og undergangen
Teorien om det hele - med Holger Bech Nielsen - Fremtiden og undergangen Holger Bech skal denne gang bruge en tennisbold, et målebånd og et teleskop til at forklare, hvornår verden går under, og hvordan man kan se ind i fremtiden. Går der 4 milliarder år eller bare 100 år? Kan det passe at fremtiden påvirker din nutid? Bliv udfordret i dit tankesæt og find ud af, hvordan det hele hænger sammen, når Holger Bech Nielsen blander fortid og fremtid sammen og deler sin teori om armageddon. Sendt første gang 29.12.2019

18:30  

Stemmer i stilheden
Stemmer i stilheden Animation (dansk tale) Bent Melchior, tidligere overrabbiner i Danmark, fortæller den bevægende beretning om hans families flugt og redning i oktober 1943. Melchior var blot 14 år gammel, da den tyske besættelsesmagt i Danmark indledte aktionen mod de danske jøder. I al hast måtte han forlade sit hjem, sit land og alt, hvad han kendte. Hermed blev han én af de godt 7000 danske jøder, der flygtede til Sverige under 2. verdenskrig.

18:50  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager musikeren Jonas H. Pedersen fat på salmen "Julen har bragt velsignet bud".

18:50  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager dramatiker Line Knutzon fat på salmen "Som forårssolen morgenrød".

19:00  

Et sted, to verdener (3:6) Anstalten, 1932
Et sted, to verdener (3:6) Anstalten, 1932 Vi er i Brejning ved Vejle Fjord. I dag er her luksushotel, men tidligere var det en såkaldt åndssvageanstalt: 'Et slot for idioter', som De Kellerske Anstalter blev kaldt. I 1932 bor her flere hundrede patienter. Mænd og kvinder er skarpt opdelt, for man frygter, at deres sexdrift skal løbe af med dem, og man ønsker ikke, at de uønskede individer skal forplante sig. Det er lægen Christian Keller der, ud fra diverse intelligenstests og undersøgelser, afgør, hvem der skal arbejde eller plejes, hvem der kan blive i Brejning eller sendes til Livø og Sprogø, hvem der må få børn eller skal kastreres eller steriliseres. Keller er åndssvageforsorgens par excellence, og fra sin professorbolig troner han enerådigt over området. Det er samme sted, men to verdener. Liv Thomsen fortæller om det ulige Danmark, der hersker langt op i det tyvende århundrede.

19:30  

Sladderhistorie - For perfekt til at være sandt
Sladderhistorie - For perfekt til at være sandt Prins Joachim og Alexandra Manley var det perfekte par, indtil de ikke var det længere. Hvor galt gik det, da facaden krakelerede for sangduoen Nina og Frederik? Hvordan startede rygter og sladder om Susse Wolds seksualitet, og hvordan kunne hun tage dem med et skuldertræk?

20:00  

Top Gear - Roadtrip i Thailand
Top Gear - Roadtrip i Thailand Britisk underholdningsprogram fra 2022. Værterne Freddie Flintoff, Chris Harris og Paddy McGuinness drager til Thailand på et roadtrip i gamle pickup-biler. Hjemme i Storbritannien tester Chris den fantastiske Rimac Nevera, et styks elektrisk bil, der meget vel er den hurtigste af sin slags i verden.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Jia og Mads har udviklet et super svæveboard og får lyst til at bruge deres nye, lovende gadget til at redde et par højt hoppende galagoer fra Cirkusdirektøren. Men da Pup-E blærer sig på deres nye, seje svæveboard og bringer opgaven i fare, lærer teamet hurtigt at være mere forsigtige.

18:30  

Myremobberen
Myremobberen Når du er så lille som en myre, så er verden stor - og eventyret er endnu større! Det er præcis, hvad den unge Lucas finder ud af, da han sigter med sin vandpistol på nogle ulykkelige myrer. De gør gengæld med et middel, der får "angriberen" til at krympe til deres størrelse og myretuen forvandles til et bjerg af spænding, action og gode grin!

19:55  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:10  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:30  

Kriminalkommissær Barnaby XVIII (2)
Kriminalkommissær Barnaby XVIII (2) Engelsk krimiserie fra 2016. (Midsomer Murders) "Ufo-mysteriet". I en sen aftentime blændes skovfogeden Felicity Ward af et skarpt lys fra et mystisk flyvende objekt. Næste morgen finder politiet en løjerlig, sort bælg, der viser sig at indeholde Felicitys lig. Snart bliver egnen invaderet af ivrige ufo-spottere. De er sikre på, at Felicity er blevet slået ihjel af rumvæsner. En teori, som John Barnaby ikke deler.

23:00  

Wallander: Hændelse i efteråret
Wallander: Hændelse i efteråret Engelsk-svensk krimi fra 2012. (Wallander: An Event in Autumn) Kurt Wallander flytter ind i et hus på landet sammen med sin kæreste. Det skal være en ny begyndelse, men idyllen bliver hurtigt brudt. I haven finder Wallanders hund et nedgravet lig. Det bliver starten på en oprivende sag for den erfarne politimand. Samtidig skylles resterne af en ung kvinde op på stranden. Hun blev senest set i live på en færge - men sprang hun selv i døden, eller blev hun skubbet? Kurt Wallander: Kenneth Branagh. Vanja: Saskia Reeves. Fredrik Thorson: Donald Sumpter. Instruktion: Toby Haynes.

DR2

21:00  

Nul stjerner - Qatar (5:6)
Nul stjerner - Qatar (5:6) Qatar er under alles lup i disse dage, hvor VM snart sparkes i gang. Jan og Morten drager derfor til ørkenstaten for at se, om der gemmer sig et Nul Stjerners-eventyr i et af verdens rigeste lande. Undervejs oplever de alt fra kameler med robotter på ryggen, fest i forladte ruiner, og så sætter de i den grad deres aftryk på oliestaten, når de finder malerdåserne frem i det kontroversielle land.

21:30  

Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Tæt på sandheden med Jonatan Spang Comedyshow, hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling af Jonatan Spang.

22:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

22:15  

Stockholms blodige bandekrig (2:6) Hævnen
Stockholms blodige bandekrig (2:6) Hævnen Svensk dokumentarserie fra 2023. (Stockholms Gängkrig - bakom rubrikerna) Trods en fælles begravelse for konfliktens to første ofre fortsætter volden. Konflikten eskalerer, da to brødre bliver skudt ihjel på en café i Rinkeby. Ungdomsarbejderen Moosa kender mindst tyve unge mænd, der er blevet dræbt. Han forsøger at få banderne til at nedlægge våbnene. Politibetjenten Stephan og anklageren Maria kæmper for at fange morderne. "Tony", der i dag ikke længere er kriminel, fortæller om livet i fængsel.

22:45  

Debatten
Debatten Debatprogram om ugens aktuelle emne.

23:45  

Sprængfarlig bombe
Sprængfarlig bombe Dansk komedie fra 2006. Den temperamentsfulde Tonny har fået bevilget fem timers samvær med sine børn. De går i biografen, men Harry Potter 2 er udsolgt, så det bliver den nye anmelderroste film af Claus Volter. Men filmen er slet ikke det mesterværk, plakaten lovede, og Tonny kan ikke få pengene retur. Så han beslutter sig for at opsøge instruktøren, men tingene går ikke helt som forventet. Medvirkende: Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Mille Dinesen, m.fl. Instruktion: Tomas Villum Jensen.

TVR
DR1

00:30  

Det sjette bud (3:4)
Det sjette bud (3:4) Britisk dramaserie bygget på virkelige hændelser. (The Sixth Commandment) Politiet åbner en efterforskning af Ben Field. I processen gør de adskillige alarmerende opdagelser.

01:25  

Mechanic Resurrection
Mechanic Resurrection Amerikansk action-thriller fra 2016. Lejemorderen Arthur Bishop har trukket sig tilbage fra branchen ved at iscenesætte sin egen død. De sidste år har han levet et stille og anonymt liv på sin båd i Rio. Men hans blodige fortid indhenter ham, og han bliver tvunget til at begå tre mord, der skal ligne en ulykke. Ellers vil hans ærkefjende dræbe den kvinde, han elsker. Medvirkende: Jason Statham, Sam Hazeldine, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh, m. fl. Instruktion: Dennis Gansel.

03:00  

Fader Brown (1)
Fader Brown (1) Engelsk krimiserie fra 2013. (Father Brown) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England, og så har han et særligt talent for at opklare forbrydelser. Et talent, han får god brug for, da den usympatiske Norman Bohum findes myrdet. Smedens hustru tilstår mordet, men er det virkelig hende, der er morderen?

03:50  

Fader Brown (2)
Fader Brown (2) Engelsk krimiserie fra 2013. (Father Brown) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England, og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser. Da en kvinde findes druknet, opdager fader Brown, at det ikke var en ulykke, men derimod mord.

DR2

01:15  

Mordkulten Manson indefra - De glemte bånd
Mordkulten Manson indefra - De glemte bånd Britisk dokumentar fra 2018. (Manson: The Lost Tapes) Selv om Charles Manson var mistænkt for op mod 35 drab, blev han først dømt, da medlemmer af hans kult, 'Familien' brutalt myrdede syv mennesker, heriblandt filmstjernen Sharon Tate. 50 år efter ugerningen er der dukket 100 timers optagelser op, meget af det ukendt. En ung Robert Hendrickson fik i to år fuld adgang til at filme sekten, og de gamle optagelser giver sammen med nye interview med nøglepersoner et rystende indblik i, hvordan det lykkedes Manson at forvandle en gruppe almindelige unge til massemordere - og hvor langt de var parat til at gå for at glæde ham!

01:15  

Mordet på journalisten
Mordet på journalisten Dansk-tjekkisk-amerikansk dokumentar fra 2022. (The Killing of a European Journalist) I 2018 bliver den undersøgende journalist Ján Kuciak og hans forlovede brutalt myrdet i deres hjem i Slovakiet. Mordet udløser massive protester. Premierministeren udlover en dusør på en million euro for oplysninger om morderne. Men så modtager journalistens kollegaer information fra en hemmelig kilde. Sporene peger på den selvsamme premierminister, mafiaen og omfattende korruption i samfundets øverste lag.

02:50  

De kommer og ta'r dig - horrorfilmens historie (4:7)
De kommer og ta'r dig - horrorfilmens historie (4:7) Amerikansk dokumentarserie 2018. (Eli Roth's History of Horror) Frygten for, at dæmoner overtager vores krop og begår ugerninger - har plaget mennesker i årtusinder. Det er inspirationskilden til nogle af de mest uhyggelige film, herunder mesterværkerne 'Eksorcisten' og 'Rosemary's Baby'.

03:35  

Gode grin - Historien om den amerikanske sitcom (4:8) Intet er sort og hvidt
Gode grin - Historien om den amerikanske sitcom (4:8) Intet er sort og hvidt Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (History of the Sitcom) I 1972 møder Sammy Davis Jr. den racistiske taxichauffør Archie Bunker i 'All in The Family' - og kysser ham på kinden. Serien var banebrydende i 70'erne, hvor den bl.a. afspejlede amerikanernes problemer med racisme. Latter og humor er effektive midler til at tackle svære emner som i 'Chico and the Man', men der har været lang vej fra den stereotype 'The Amos 'n Andy' i 50'erne til det nye årtusindes 'Black-ish' og 'Fresh off the Boat'.

TVR

02:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, GUDME.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1001183000